Home » Prof. Dr. Ergin Atalar Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Aldı

Prof. Dr. Ergin Atalar Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Aldı

Prof. Dr. Ergin Atalar eğitim ve öğretime seçkin katkılar yapan önder öğretim üyelerine verilen Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Ergin Atalar, 1961 yılında Ankara’da doğdu. 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesinden 1987 yılında yüksek lisans ve Bilkent Üniversitesinden 1991 yılında aynı bölümden doktora derecesini aldıktan sonra Johns Hopkins Üniversitesine katıldı ve burada Radyoloji, Biyomedikal Mühendisliği ile Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde profesör ve Görüntüleme Rehberli Müdahaleler Merkezinde (Center for Image Guided Interventions) ise direktör olarak görev yaptı.

Dr. Atalar şu anda Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde profesör olarak öğretim üyesidir ve Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezi (UMRAM) direktörü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda MRI Interventions, Inc ve Troyka Med A.S.’nin de kurucusudur. Dr. Atalar’ın ana araştırma alanları Manyetik Rezonans Görüntüleme ve Görüntüleme rehberli müdahalelerdir. 2006 yılında Ergin Atalar TÜBİTAK bilim ödülünü kazandı. Dr. Atalar, Şelale Atalar ile evli olup Melis ve Deniz’in babasıdır.

Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü 1997 yılından beri her yıl verilmektedir. Ödül hakkında daha fazla bilgi edinmek, güncel ve geçmiş yıllardaki ödül sahiplerine ulaşmak için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.