Home » Haberleşme ve Ağlar

Haberleşme ve Ağlar

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde haberleşme ve ağlar alanında geniş bir yelpazedeki araştırma konuları üzerinde çalışılmaktadır. Bunların bazı örnekleri kutupsal kodlar, kablosuz ve optik ağlar, 5G ve ötesi, kuyruk sistemleri ve Markov zincirleri, bilgi kuramı, çok kullanıcılı ve çok antenli sistemler, fiziksel katmanda güvenlik ve sualtı akustik haberleşmesi olarak verilebilir. Bölümümüzde, haberleşme ve ağlar alanında Telekomünikasyon I, Telekomünikasyon II, Bilgisayar Ağları, Dijital Sinyal İşleme, Kablosuz Haberleşme, Dijital Haberleşme, Sezim ve Kestirim Kuramı, İleri Bilgisayar Ağları, Optik Bilgi İşleme ve Haberleşme Ağı Analizi gibi çok çeşitli dersler sunulmaktadır.

Bölümümüzün haberleşme ve ağlar alanında görev yapan öğretim üyeleri kendi araştırma alanlarında da uluslararası kapsamda tanınmış ve elde ettikleri buluşlar, sonuçlar ve geliştirmeler alanın en yüksek mertebesindeki uluslararası dergi ve konferanslarda yayımlanmıştır. 5G Standartlarında da yer alan, kutupsal kodlama (polar coding) tekniği Prof. Dr. Erdal Arıkan tarafından bölümümüzde geliştirilmiştir.

Faculty Members

Prof. Dr. Nail Akar