Home » 2020 Doktora Mezunumuz Yılını Genç Bilim İnsanı Ödülü Aldı

2020 Doktora Mezunumuz Yılını Genç Bilim İnsanı Ödülü Aldı

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü doktora mezunu Dr. Polat Göktaş 2021 Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülüne layık görüldü.

Dr. Göktaş bu ödüle “Kırmızı kan hücresi patolojisinin tibbi teşhisi için deneysel görüntü işleme aracının ve akış-sitometri esaslı elektromanyetik saçılım analizinin geliştirilmesi” başlıklı Prof. Dr. Vakur B. Ertürk ve Prof. Dr. Ayhan Altıntaş’ın tez danışmanlığında tamamlamış olduğu doktora tezi için layık görülmüştür.

Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği tarafından verilmektedir. Daha detaylı bilgi için  lütfen  http://www.oed.org.tr/oed/?p=1316 sayfasını ziyaret ediniz.

Dr. Göktaş’ın doktora araştırma çalışmaları; görüntü elde etme, görüntü işleme, veri analizi ve yaşam bilimlerinin son derece disiplinler arası bir karışımıdır. Doktora tezindeki ana çalışması, özellikle kırmızı kan hücreleri için tek biyolojik hücre boyutunda deneysel olarak elde edilmesi ve analizlerindeki; tıbbi teşhis araştırmaları için kullanılabilecek tek hücre düzeyinde işaretsiz, yüksek verimli sınıflandırma ve hücresel bilgilerin tespiti için boyamadan hücresel yapılarını tanımlamaktır. Bu ödül, Dr. Göktaş’ın  2017-18 yılları arasında Fulbright Doktora Tez Araştırma Ödülü ve IEEE AP-S Doktora Araştırma bursu, ve 2019 yılında Leopold B. Felsen Elektromanyetikte Üstün Başarı Ödülü de dahil olmak üzere önceki başarılarına katkıda bulunmaktadır.

Hali hazırda, Enterprise Ireland ve Avrupa Birliği’nden MSCA-COFUND programı kapsamında finanse edilen Marie Skłodowska-Curie Career-FIT PLUS bursundaki projeyi yönetmektedir. Dr. Göktaş’ın projesi; CeADAR IrelandUniversity College Dublin ve İrlandalı bir biyoteknoloji şirketi olan ValitaCell, arasındaki stratejik ortaklığın bir parçasıdır.