Home » 2021 Doktora Mezunumuz Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü Aldı

2021 Doktora Mezunumuz Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü Aldı

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü doktora mezunu Dr. Mustafa Ütkür 2022 Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü.

Dr. Ütkür bu ödüleRenkli Manyetik Parçacık Görüntüleme ile Kanser Görüntüleme ve Tedavi İzlemebaşlıklı Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş’ın tez danışmanlığında tamamlamış olduğu doktora tezi için layık görülmüştür.
Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği tarafından verilmektedir. Daha detaylı bilgi için lütfenhttp://www.oed.org.tr/oed/?p=1350 sayfasını ziyaret ediniz.
Dr. Ütkür’ün doktora çalışmaları, yeni bir biyomedikal görüntüleme yöntemi olan manyetik parçacık görüntüleme’nin (MPG) kanser tanı ve tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilmesine dayanmaktadır. Dr. Ütkür tezinde, geliştirdiği özgün bir teknik ile MPG’nin non-invazif akışmazlık ve sıcaklık haritalama kabiliyetini deneysel olarak göstermiştir. Tez çalışmalarının çıktıları IEEE Transactions on Medical Imaging, Medical Physics, Physics in Medicine and Biology ve Applied Physics Letters gibi biyomedikal görüntüleme alanında önde gelen bilimsel dergilerde yayınlanmıştır.