Home » 2022 Doktora Mezunumuz Yılın Genç Bilim İnsanı Onursal Ödülü’nü Aldı

2022 Doktora Mezunumuz Yılın Genç Bilim İnsanı Onursal Ödülü’nü Aldı

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü doktora mezunu Dr. Musa Tunç Arslan, 2023 Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Onursal Ödülü’ne layık görüldü.
Dr. Arslan bu ödüle “Hızlı Relaksasyon-Tabanlı Renkli Manyetik Parçacık Görüntüleme” başlıklı Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş’ın tez danışmanlığında tamamlamış olduğu doktora tezi için layık görülmüştür. Bu ödül Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği tarafından verilmektedir. Daha detaylı bilgi için lütfen http://www.oed.org.tr/oed/?p=1418 sayfasını ziyaret ediniz.

Dr. Arslan doktora çalışmalarında, yeni bir biyomedikal görüntüleme yöntemi olan manyetik parçacık görüntüleme (MPG) teknolojisinin girişimsel görüntülemedeki işlevselliğini genişletecek özgün yöntemler geliştirmiş ve bu yöntemleri deneysel sonuçlarla göstermiştir. Dr. Arslan tezinde, MPG ile girişimsel görüntülemeyi uygulanabilir hale getirecek seviyede hızlı relaksasyon haritalama sağlayan özgün yöntemler önermiştir. Tez çalışmalarının çıktıları biyomedikal görüntüleme alanında en önde gelen dergi olan IEEE Transactions on Medical Imaging dergisinde yayınlanmıştır.