Home » Burçin Çakır Dr. Öğr. Üyesi Olarak Bölümümüze Katıldı

Burçin Çakır Dr. Öğr. Üyesi Olarak Bölümümüze Katıldı

Burçin Çakır Eylül 2020’de Dr. Öğr. Üyesi olarak Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü akademik kadrosuna katıldı. Dr. Çakır bilgisayar mimarisi ve donanım tasarımı konularında araştırmalar yapmaktadır.

Dr. Çakır, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği akademik kadrosuna katılmadan önce, Harvard Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora sonrası çalışmalarında bulunmaktaydı. Dr. Çakır, doktora derecesini Princeton Üniversitesi’nden almış, lisans eğitimini ise Bilkent Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinde tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmaları boyunca, alan spesifik uygulamalar için donanım hızlandırıcı dizaynı ve verimli donanım tasarımı için dizayn alanı incelemesi konuları üzerine araştırmada bulunmuştur. Princeton’daki doktora tezi dijital entegre devreler için algoritma ve analiz geliştirme konuları üzerinedir. Princeton Üniversitesi tarafından verilen Francis Robbins Upton Fellowship ödülü sahibi Burçin Çakır, 2015’te Design Automation And Testing in Europe (DATE) konferansında en iyi makale ödülü almıştır. Çeşitli makale ve dergilerde hakemlik yapmış, çalıştay ve seminer konuşmaları vermiş olan Dr. Çakır, 2020’de IEEE Solid-State Circuits Society tarafından sponsor edilen International Solid-State Circuits konferansı bünyesindeki Rising Stars 2020’ye seçilmiştir. Akademik çalışmalarının yanında Dr. Çakır ayrıca iki endüstri stajı ile Microsoft Research (MSR) Redmond (WA) ve Cambridge (UK) laboratuvarlarında görev yapmıştır.
 
Disiplinler arası bir alanda çalışan Dr. Çakır’ın araştırma konuları elektrik/elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin kesişiminde yer almaktadır. Düşük enerjili donanım tasarımı, dizayn alanı incelemesi, makine öğrenmesi uygulamaları için donanımsal hızlandırıcılar araştırma başlıklarından bazılarıdır. Çalışmalarında sunulan teknikler var olan metotlardan farklı olarak donanım dizaynı problemlerine analitik modellemeye dayalı bir yaklaşım sunmaktadır. Araştırma projelerinde geliştirilen algoritmalar donanımsal yapı ve fonksiyon analizlerinin istatistik, graf teori ve sinyal işlemeden teknikler ile formüle edip çözülebileceğini göstermektedir. Enerji açısından verimli donanım-yazılım etkileşimi, makine öğrenmesi uygulamaları için donanımsal hızlandırıcı tasarımı gibi başlıklar da Dr. Çakır’ın bilgisayar mimarisi, entegre devre dizaynı ve makine öğrenmesi alanları altında çalıştığı konulardan bazılarıdır.