Home » Doç. Dr. Cem Tekin Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Aldı

Doç. Dr. Cem Tekin Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Aldı

Doç. Dr. Cem Tekin eğitim ve öğretime seçkin katkılar yapan önder öğretim üyelerine verilen Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Cem Tekin, 2015 yılında Bilkent Üniversitesine katıldı. 2008 yalında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden lisans derecesi ile mezun oldu. 2010 ve 2011 yıllarında Michigan Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği: Sistem ve Matematik bölümlerinde yüksek lisansını tamamladı. 2013 yılında Michigan Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği: Sistem alanında doktorasını tamamladı. Şubat 2013’ten Ocak 2015’e kadar UCLA’de Elektrik Mühendisliği Bölümünde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. MILCOM 2009 Konferansında en iyi makale dalında Fred W. Ellersick Ödülü’nü, 2019’da Türkiye Bilim Akademisi Derneği Seçkin Genç Bilim İnsanı (BAGEP) ve Parlar Vakfı Araştırma Teşvik ödüllerini ve 2020’de IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü’nü aldı. Cem Tekin IEEE Kıdemli Üyesidir.

Cem Tekin’in araştırma alanları arasında haydut problemleri, pekiştirmeli öğrenme, kişiselleştirilmiş tıp için veri bilimi, çok ajanlı sistemler, akan veri madenciliği, etki maksimizasyonu ve bilişsel iletişim yer alır.

Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü 1997 yılından beri her yıl verilmektedir. Ödül hakkında daha fazla bilgi edinmek, güncel ve geçmiş yıllardaki ödül sahiplerine ulaşmak için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.