Home » Mezunlarımız IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü Aldı

Mezunlarımız IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü Aldı

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü doktora mezunları Dr. Mert Kalfa ve Dr. Onur Erdem 2021 IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülünü aldı.

Dr. Kalfa bu ödüle “Multiple-precision MLFMA for efficient and accurate solutions of broadband electromagnetic problems” başlıklı Prof. Dr. Vakur Behçet Ertürk ve Doç. Dr. Özgür Salih Ergül’ün tez danışmanlığında 2020 yılında tamamlamış olduğu doktora tezi için layık görülmüştür.

Dr. Erdem bu ödüle “Colloidal optoelectronics of self-assembled quantum well superstructures” başlıklı Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir’in tez danışmanlığında 2020 yılında tamamlamış olduğu doktora tezi için layık görülmüştür.

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülleri IEEE araştırma alanlarında Türkiye’deki üniversitelerde tamamlanan en iyi doktora tezlerini ödüllendirmek için 2017’den beri verilmektedir. Programın başlangıcından beri geçen beş yılda toplam 28 doktora tezi ödüle layık görüldü. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunlarından Dr. Sina Rezaei Aghdam 2018 yılında, Dr. Musa Furkan Keskin 2019 yılında,  Dr. Serkan Sarıtaş ve Dr. Çağrı Göken 2020 yılında bu ödüle layık görülmüştü. Ödül programı ve önceki yıllarda IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülünü kazanan kişilerin listesine IEEE Türkiye’nin sayfasından (https://ieee.org.tr) ulaşılabilir.