Home » Mezunumuz Dr. Ali Taha Koç, Turkcell’in Genel Müdürü Olarak Atandı

Mezunumuz Dr. Ali Taha Koç, Turkcell’in Genel Müdürü Olarak Atandı

Dr. Ali Taha Koç, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Dallas’ta Texas Üniversitesi’nde tam burslu olarak elektrik mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde Intel’de araştırma ve geliştirme mühendisi olarak profesyonel kariyerine başladı. Intel’deki görev süresi boyunca, birçok uluslararası proje geliştirdi ve yönetti.

Dr. Ali Taha Koç, çeşitli hakemli akademik yayınlarda 23 makale yayınlamış ve 61 patent geliştirmiştir. 2013 yılında en çok patent başvurusu yapan ilk 10 mühendisten biri olan Koç, 2014 yılında Türkiye’ye dönerek Ankara’da Başbakan Başdanışmanlığı görevine atandı. Eşzamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü sorumluluğunu üstlendi. Tüm bakanlıklar ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin (DBKM) kuruluşuna öncülük etti. 12 Eylül 2018’de ise Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Ofisi’ne atandı. Dr. Koç, Türkiye’de daha önce hiç görülmemiş yenilikler getirerek ve ülkenin dijitalleşme sürecine önemli bir katkı sağlayarak, 2018 ila 2023 yılları arasında Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2023 yılında Dr. Ali Taha Koç, Türkiye’nin iletişim teknolojilerinde öncüsü olan Turkcell’in Genel Müdürü olarak atandı. Koç, kamu sektöründe ve küresel teknoloji şirketlerinde edindiği bilgi ve deneyim ile Turkcell’in öncü konumunu daha da ileriye taşımaya kararlı. Teknolojik ilerleme ve yenilikçiliğe odaklanarak, sürdürülebilir büyüme elde etmeyi ve Turkcell’in hissedarları için değer yaratmayı hedefliyor. Dr. Ali Taha Koç, şirketin genlerindeki potansiyeli ortaya çıkarabilecek girişim ve projeleri hayata geçirerek endüstri için yeni bir standart belirlemeyi planlıyor.