Home » Mezunumuz Maryland Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanlığı’na atandı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Prof. Dr. Şennur Ulukuş, Maryland Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanlığı’na atandı.

Prof. Dr. Şennur Ulukuş, lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla 1991 ve 1993 yıllarında  aldı ve doktora çalışmalarını Rutgers Üniversitesi’nde tamamladı. Maryland Üniversitesi’ne 2001 yılında Yardımcı Doçent olarak katılan Prof. Ulukuş, şu anda Bilişim Bilimleri ve Sistemleri alanında Anthony Ephremides Profesörüdür. Ayrıca Sistem Araştırmaları Enstitüsü ile ortak çalışmaları devam etmektedir.

Prof. Dr. Şennur Ulukuş’un araştırma alanları, bilgi bilimleri ve sistemleri, özellikle kablosuz iletişim, bilgi kuramı, sinyal işleme ve haberleşme ağlarıdır. Prof. Dr. Ulukuş, 2016 yılında, kablosuz ağların performans sınırlarını belirlemeye yaptığı katkılardan dolayı IEEE’nin en yüksek dereceden üyesi (Fellow) ve 2018-2019’da IEEE Information Theory Society’nin seçkin konuşmacısı şeçilmiştir.