Home » Lisansüstü Öğrencimiz En İyi Makale Ödülü Aldı

Lisansüstü Öğrencimiz En İyi Makale Ödülü Aldı

Yüksek lisans öğrencimiz Talha Akyıldız, 2020 IEEE International Black Sea Conference on Communications and Networking (BlackSeaCom) en iyi bildiri ödülünü aldı.

Talha Akyıldız’ın çalışması Search-Free Precoder Selection for 5G New Radio Using Neural Networks başlığıyla ve tez danışmanı Prof. Dr. Tolga M. Duman ortak yazarlığıyla yapılmıştır. Çalışma, uygulamalı kablosuz iletişim alanında bir problemi çözmek için derin öğrenme tekniklerini kullanmaktadır. Çalışma, ASELSAN tarafından TÜBİTAK’ın da katkıda bulunduğu “5G platformu” projesi kapsamında desteklenmiştir.

IEEE BlackSeaCom dünya genelinden akademinin vizyoner üyelerini, araştırma gruplarını ve endüstri firmalarını Karadeniz kıyılarında bir araya getirmek amacıyla Karadeniz çevresindeki ülkelerde düzenlenmektedir. 2020 yılında Ukrayna’nın Odessa şehrinde yapılması planlanan konferans, COVID-19 salgını nedeniyle Mayıs 2020’de internet üzerinden yapılmıştır.