Home » Prof. Dr. Ertürk Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Aldı

Prof. Dr. Ertürk Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Aldı

Prof. Dr. Vakur Behçet Ertürk eğitim ve öğretime seçkin katkılar yapan önder öğretim üyelerine verilen Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Prof. Ertürk, ODTÜ Elektronik Mühendisliği bölümünden 1993 yılında Lisans derecesi, The Ohio State Üniversitesinden 1996 yılında Yüksek Lisans ve 2000 yılında Doktora derecelerini aldıktan sonra Bilkent Üniversitesi’ne katılmıştır. Şu anda Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesidir. Çalışma alanları, hesaplamalı elektromanyetik temelinde integral denklemlerinin hızlı çözümleri, yapısal sağlık görüntüleme sistemlerinde kablosuz sensörler, konformal anten ve dizilerin dizayn ve analizleri, baskı devreler ve metamalzeme esaslı emicilerin dizayn ve analizlerini kapsamaktadır.

Prof. Ertürk geçmişte IEEE Antenler ve Yayılım, Mikrodalga Teorisi ve Teknikleri, Elektron Cihazları ve Elektromanyetik Uyumluluk Toplulukları Türkiye Şubesi Sekreterliği ve Hazinedarlığı görevlerini yapmıştır. Ayrıca, 2005 URSI Genç Bilim Adamı ve 2007 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllerinin sahibidir.

Bilkent Üniversitesi Üstün Eğitim Ödülü 1997 yılından beri her yıl verilmektedir. Ödül hakkında daha fazla bilgi edinmek, güncel ve geçmiş yıllardaki ödül sahiplerine ulaşmak için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.