Home » Öğretim Üyelerimizin Aldığı Ödüllere Örnekler (2019-20)

Öğretim Üyelerimizin Aldığı Ödüllere Örnekler (2019-20)

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri 2019-20 akademik yılında çok önemli ödüllere layık görüldü.

Claude E. Shannon Ödülü

Prof. Dr. Erdal Arıkan

IEEE Bilgi Teorisi Derneği’nin Claude E. Shannon Ödülü, bilgi kuramı alanına tutarlı ve derin katkıları onurlandırmak amacıyla oluşturulmuştur. Ödül, bilgi kuramına matematik, iletişim mühendisliği ve teorik bilgisayar bilimlerinin kesişimindeki teknik katkılar nedeniyle verilmektedir. Claude E. Shannon Ödülü, IEEE’nin Bilgi Teorisi (Information Theory) Derneği’nin en büyük onurudur.

Prof. Dr. Arıkan, Shannon Dersini Temmuz 2019’da Paris, Fransa’daki IEEE Uluslararası Bilgi Kuramı Sempozyumu’nda (ISIT) vermiştir. Prof. Dr. Arıkan’ın Shannon Dersi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Shannon Ödülü ve önceki kazananlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.

 

TÜBİTAK Bilim Ödülü 

Prof. Dr. Erdal Arıkan

TÜBİTAK Bilim Ödülü, evrensel bilimin ilerlemesine ve bilimsel araştırma ve teknolojinin geliştirilmesine uluslararası düzeyde katkılar yapan seçkin bilim adamlarına verilmektedir.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Atalar (1994), Prof. Dr. Haldun Özaktaş (1999), Prof. Dr. Ergin Atalar (2006), Prof. Dr. Ekmel Özbay (2006) ve Prof. Dr. F. Ömer İlday (2017) da daha önce bu ödüle layık görülmüştür.

 

 

The Optical Society (OSA) Fellow (En Yüksek Seviye Üyeliği)

Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir

The Optical Society Üyeliği, optik alanında derin bilimsel ve teknolojik katkıları, önemli yayınları ve patentleri, teknik ve endüstri liderliği olan, topluma ve küresel optik topluluğuna hizmet veren bilim insanlarına verilir. Kurum tüzüklerine göre her yıl seçilen yeni en yüksek seviye üye sayısı toplam OSA üyeliğinin %0.5’i sınırlandırılmıştır ve en yüksek seviye üye sayısı toplam OSA Üyeliğinin %10’undan fazla olamaz.

 

 

TÜBİTAK Teşvik Ödülü

Dr. Öğr. Üyesi Emine Ülkü Sarıtaş Çukur

TÜBİTAK Teşvik Ödülü, temel bilimlere ve mühendislik alanlarına ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş ve ülkemizde bu alanların ilerlemesine ve görünürlüğüne katkıda bulunan öncü çalışmalar yapmış genç bilim insanlarına verilmektedir.

 

 

Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü

Prof. Dr. Vakur Behçet Ertürk

Bilkent Üniversitesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü, Bilkent Üniversitesi’nde en az üç yıl görev yapmış eğitim ve öğretime seçkin katkılar yapan önder tam zamanlı öğretim üyelerine verilmektedir.

 

 

 

Parlar Foundation Young Investigator Award

Doç. Dr. Tolga Çukur
Dr. Öğr. Üyesi Cem Tekin

Parlar Vakfı Genç Araştırmacı Ödülü, bilim alanlarından birinin gelişimine katkıda bulunan genç bilim adamlarının çabalarını tanımak, yetkinliklerini belgelemek, araştırmalarını teşvik etmek ve desteklemek ve genç kuşakları bilime katılmak için motive etmek amacıyla verilmektedir.

 

 

 

 

Science Academy’s Young Scientist Award

Dr. Öğr. Üyesi Cem Tekin

Bilim Akademisi’nin Genç Bilim İnsanı (BAGEP) Ödülü, seçkin genç akademisyenlere yeni çalışmalar yapmalarını ve araştırmalarını ilerletmelerini desteklemek amacıyla verilmektedir.

 

 

 

 

 

 

Öğretim üyelerimizin önceki yıllarda aldığı ödüller hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.