18 Aralık’ta Mithat Çoruh Amfi’de düzenlenen törenle Bilkent öğretim üyeleri ve mezunlarına IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Türkiye Bölümü tarafından ödüller verildi. 2017 senesinden bu yana sahiplerini bulan IEEE Türkiye Bölümü Bilimsel Ödüller Programı, geçen yıl pandemi sebebiyle tören yapmamıştı. Bu seneki törende hem 2020 hem de 2021 ödülleri sahiplerini buldu.
IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü, 2021’de Prof. Dr. Abdullah Atalar’a ve 2020’de Prof. Ekmel Özbay’ a verildi. IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü, IEEE faaliyet alanlarında özgün, öncü ve çığır açıcı araştırma çalışmaları ile Türkiye akademik dünyasına uluslararası düzeyde büyük katkılar yapmış bilim insanlarına verilmektedir. 2021 IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Abdullah Atalar, Bilkent Üniversitesi Rektörü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir. 2020 IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülüne layık görülen Prof. Ekmel Özbay, Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) direktörü, Elektrik – Elektronik Mühendisliği ile Fizik Bölümü öğretim üyesidir.
2020 Üstün Hizmet Ödülü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ezhan Karaşan’a verildi. IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü, IEEE Türkiye’ye gönüllü faaliyetleri ile büyük katkı sunmuş kişilere verilmektedir.
2020 Araştırma Teşvik Ödülleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş ve Prof. Dr. Cem Tekin’e verilirken 2021 ödülü de Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Selim Hanay’a verilmiştir. IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye’de yapmış ve Türkiye’de ikamet eden bilim insanlarına verilmektedir.
2020 Doktora Tezi ödülleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü doktora öğrencilerinden Çağrı Göken ve Serkan Sarıtaş’a, 2021 ödülleri de aynı bölümden Onur Erdem ve Mert Kalfa’ya verildi. IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü, doktorasını Türkiye’deki bir üniversitede IEEE faaliyet alanlarından birinde son iki yıl içerisinde tamamlamış ve üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilmektedir.