Home » Lisansüstü Araştırma Konferansı 25 Ocak 2024 Tarihinde Yapıldı

Lisansüstü Araştırma Konferansı 25 Ocak 2024 Tarihinde Yapıldı

1990’lardan bu yana, her yıl Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (EEE) Bölümü ve IEEE Bilkent Öğrenci Kolu, Bilkent EEE lisansüstü ve seçilmiş lisans öğrencilerinin çalışmalarını bilgi paylaşımı festivali şeklinde sergiledikleri bir etkinlik olan Lisansüstü Araştırma Konferansı’nı (GRC) düzenlemektedir. Gün boyu süren etkinlik sırasında, Bilkent EEE lisansüstü öğrencileri son teknoloji araştırma projelerini etkileşimli sözlü ve poster sunumlarıyla anlatırken, seçilen lisans öğrencileri ders proje demolarını sunmaktadır.

Bu yılki GRC, 25 Ocak 2024 Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. Etkinlik, bilgi paylaşımıyla dolu bir gün ve lisans öğrencilerine Bilkent Üniversitesi EEE Bölümü’nde yürütülen mühendislik ve bilim araştırma dünyasını deneyimlemeleri için eşsiz bir fırsat sunmuştur.

Bu seneki program, üç zaman bloğunun her birinde eş zamanlı olarak üç oturumun gerçekleştirildiği toplam 9 oturumda gruplandırılmış olan 38 sözlü sunum içermiştir. Sunumlarda, lisansüstü ve seçilen lisans öğrencileri özgün araştırma projelerini paylaşarak, dinleyicilerin sorularını yanıtlamıştır. Biyomedikal teknolojiler, elektromanyetik, elektronik, entegre devreler ve sistemler, haberleşme ve ağlar, kontrol ve robotik, nanoteknoloji, optik ve fotonik, sinyal işleme ile yapay zeka ve makine öğrenmesi dahil olmak üzere elektrik ve elektronik mühendisliğinin çeşitli alanları ele alınmıştır. Konferansa, Bilkent EEE lisansüstü ve lisans öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 200’den fazla katılımcı katılmıştır.

Program ayrıca katılımcıların toplam 25 sunucuyla birebir iletişime geçebileceği iki poster oturumunu da içermiştir. Ayrıca lisans öğrencilerinden seçilen öğrenciler ders projelerini demo veya poster yoluyla sunmuşlardır.

Juri tarafından seçilen üç sözlü sunum “En İyi Sözlü Sunum” ve bir poster sunumu “En İyi Poster Sunumu” ödülüne layık görülmüştür.

Konferansın başkanlığını bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Serdar Kozat yapmıştır. Etkinliğin organizasyonunda, lisansüstü öğrenciler Ahmet Safa Öztürk, Issifu Iddrisu ve Ecem Şimşek ile IEEE Bilkent Öğrenci Kolu’ndan lisans öğrencileri Zeynep Naz Bayındır (EE/II) ve Baturalp Sönmez (CTIS/III) yer almıştır.

GRC hakkında daha fazla bilgi https://ieee.bilkent.edu.tr/grc2024/index.html adresinde bulunabilir..

Konferansta ödül alan çalışmalar ise şöyle:

En İyi Sözlü Sunum Ödülleri:

• DreaMR: A Diffusion-Based Approach to Counterfactual Explanations in Functional MRI Analysis
    Hasan Atakan Bedel, Tolga Çukur
  • Use of Neural Network in Bipedal Robot Locomotion Control
    Burak Çatalbaş, Bahadır Çatalbaş, Ömer Morgül
  • Dynamically Phase Controlled On-Coil Class E Transmit Amplifiers for 3T MRI
    Abdullah Erkam Arslan, Ergin Atalar

En İyi Poster Sunumu Ödülü:

• Medical Image Translation with Adversarial Diffusion Bridges
    Bilal Kabaş, Fuat Arslan, Tolga Çukur